Cattery Poppelorus

Liefhebber van de Siberische kat en de Neva Masquerade

Welkom op de website van Cattery Poppelorus

Ik heb sinds 2014 een kleine hobby-matige cattery in het noorden van het land, waar ik incidenteel een nestje kittens zal hebben. Ik zie dit dan ook meer als een hobby waar ik enorm van kan genieten.  Thuis hadden we vroeger ook altijd katten (Kruising Pers en Europeaan), en ik ben dan ook een echte kattenliefhebster. Na langdurig zoeken, ben ik eindelijk maar vol overtuiging bij het Siberische ras uitgekomen, die zoveel te bieden heeft. Het is een intelligent ras, met een lief en aanhankelijk karakter ze zijn heel erg sociaal met soortgenoten en kunnen het vaak ook goed met honden vinden. Bovendien is de Sibeer ook nog hypo-allergeen. Wat niet inhoud dat iedereen met een allergie hier baat bij heeft, maar toch zal de Sibeer  voor veel mensen een uitkomst kunnen bieden. 

Ik ben in eerste instantie gevallen voor de point-variant van het Siberische ras geheten Neva Masquerade wat vrij vertaalt betekend: de gemaskerde kat van de Neva.

Tevens ben ik ook gevallen voor de Sibeer waar ik later mee ben gaan fokken.

Ik zie mijn katten als mijn eigen familieleden en vind hun gezondheid dan ook uiterst belangrijk. De katten worden dan ook allemaal getest op FIV en FELV en natuurlijk HCM en PKD en CIN.

Tevens hebben mijn katten een heel mooi buitenverblijf waar ze vrij van binnen naar buiten kunnen lopen. Hierdoor kunnen ze gaan en staan waar ze willen. Hier kunnen ze lekker rennen en klimmen wat ze ook echt naar hartenlust doen. Een buitenren is dan ook echt wel een MUST voor hun psychologisch evenwicht en bovendien voor een mooie vacht. 

Mede doordat mijn hobby wel iets meer voor mij betekend dan alleen maar een hobby ben ik de opleiding Ondernemer Asiel, Pension en Kennel gaan volgen aan de Aeres MBO opleidingen in Barneveld.  Deze heb ik met goed gevold afgerond en daar heb ik 5 februari 2018 mijn diploma van in ontvangst mogen nemen.

Hierbij zit meteen het besluit: houder van honden en katten.

Het fokken is en blijft hobbymatig, het is een passie en dat wil ik graag zo houden. 

 

 

 

Tevens ben ik op 26-10-2016 de trotse bezitster van het gewilde vaantje van de Pawpeds-cursus G1. U kunt mijn gegevens vinden onder de banner:

http://www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g1students_nl.html

 

 

Dit is een hele leuke cursus over de kat, het houden van een kat, de anatomie, rassen en zoveel meer. Ik vind het een echte aanrader. Niet alleen voor fokkers dus, maar ook echt voor de liefhebber.